15 augusti 2021
12:00

Täby FK 1

Referat: Djurgårdens IF FF 1 - Täby FK 1

Höstsäsongen i Div 1 inleddes hemma på Hjorthagen med en tuff och välspelad match mot Täby. Vi hade mycket boll, i synnerhet i första halvlek, men fick inte till det riktigt i sista tredjedelen. Samtidigt stod Täby för snabba omställningar då man fyllde på framåt med många spelare i straffområdet och var mer kliniska i avsluten. Tjejerna inledde starkt och skapade ordentlig press på Täby med flera målchanser. Därför kändes det snöpligt när Täby tog ledningen i den 7e matchminuten på sitt första anfall. Under resten av första halvlek dominerade vi spelmässigt men fick inte till något mål och Täby var hela tiden farliga med sina spelvändningar. Även om Täby jämnade ut spelet mot slutet av halvleken kändes det ändå i paus som att vi skulle greja detta. Tyvärr fortsatte Täby sin vana att göra mål i halvlekens sjunde minut när de förvaltade en hörna från höger och gjorde ett mycket snyggt nickmål. Bara ett par minuter senare kunde dock Hanna reducera till 1-2 efter att ha fått med sig bollen i ett motlägg med målvakten och kunde raka in bollen i öppet mål. Täbys svar kom tyvärr bara några minuter senare, vilket kändes grymt eftersom Hanna bara var ett stolpskott från att kvittera i anfallet innan, 1-3. Tjejerna kämpade och slet men det ville sig inte riktigt och det spelmässiga övertaget från första halvlek fick vi inte till i andra. Täby kunde gå ifrån till 4-1 innan Hanna med sitt andra mål för dagen reducerade på nytt till 2-4. Täby avslutade målskyttet fram till 2-5 i den 85e matchminuten efter ett mycket vackert avslut från vänsterkanten i bortre hörnet. Sammanfattningsvis en bra genomkörare, bra kämpainsats och tidvis bra spel men idag räckte vi inte till. Vi tackar särskilt Siri och Jovana från FA17 och Felicia från FA19 som förstärkte oss med den äran!